Det er påske og jeg er hjemme hos mamma på besøk. Det er jo ikke ensbetydende med muffins-baking, men jeg fikk ånden over meg og det var jo passende, så slapp jeg å spise alle selv. Dette er faktisk 2. runde - min kjære mor har delt ut til naboer og håndverkere og alt som er, så da var det tomt for gårsdagens opplag allerede i formiddag.
Jeg er ingen fan av å følge oppskrifter slavisk,- det går jo ikke alltid så bra, men denne gangen ble det veldig god klaff. Så, følger du denne oppskriften er du sikret gode, saftige og akkurat passe søte muffins. Spiser du dem samme dag som de er stekt, er de til og med litt sprø på toppen. Mmmm...!
Gulrot og squash gjør dem saftige og litt sunnere. Istedet for bare hvitt hvetemel valgte jeg å blande i litt havre og grovt mel med samme hensikt, og kuttet litt ned på sukkeret da jeg ville ha i kokesjokolade.
Gulrot og squash gjør dem saftige og litt sunnere. Istedet for bare hvitt hvetemel valgte jeg å blande i litt havre og grovt mel med samme hensikt, og kuttet litt ned på sukkeret da jeg ville ha i kokesjokolade.
Oppskriften
Nok til 15-18 muffins
70 g. brunt sukker
40 g. hvitt sukker
2 egg
150 g. hvetemel
50 g små havregryn
40 g sammalt hvete, grov (eller fin om du heller vil det)
1/4 ts. ekte vaniljepulver (ikke blandet med sukker - kan kjøpes på f.eks. helsekost eller her)
1/3 ts. muskat
1/3 ts. kardemomme
1 ts. kanel
1 ts. natron
30 g. oppmalte hasselnøtter (kan sløyfes)
1.2 dl. smeltet smør/melange (50/50)
180 g. grovrevet gulrot
70 g. grovrevet squash
50 g. hakket kokesjokolade
Stekes på 180 grader, midt i ovnen, i ca. 25 min.
Krem
Krem
100 g. naturell smøreost
40 g. smør
80 g. melis
1/3 ts vaniljepulver
40 g. smør
80 g. melis
1/3 ts vaniljepulver
Kan anbefales-beste kake æ har spist på uminnelige tider!!
SvarSlett